Skip to main content
Lluis_ObsesionGranobsesion
Obra per guitarra clàssica i electrònica enregistrada
12 min
Concert
2014

"Obsesión y Granobsesión" - Obra per guitarra clàssica i electrònica enregistrada

Obra per a guitarra i cinta (tape) en dos moviments. Tracta el tema de les obsessions, idees sobre les quals donem voltes sense poder posar fi, que creixen i es van fent cada cop més complexes. De la mateixa manera la composició es va desenvolupant sobre un motiu repetitiu, circular i cromàtic, fent-se cada cop més complexa. Passant de la veu original de la guitarra a una massa sonora saturada, com les idees poden convertir-se en monstres obssesius.

El primer moviment, Obsesión, es desenvolupa entorn del motiu principal en la part de la guitarra, per la seva banda l'electroacústica apareix en intervals cada cop més breus, es densifica progressivament i aporta altures, ritmes i timbres diferents que amplien la sonoritat de l'instrument.

El segon moviment, Granobsesión, destaca per la importància que adquireix la part d'electroacústica creada a partir de processos de síntesis granular sobre la part de guitarra del primer moviment. En aquest segon moviment la guitarra interpreta lliurement fragments del primer moviment amb aturades cada cop més breus entre fragments fent créixer la massa sonora resultant fins a arribar a un clímax final per saturació.

El material electroacústic està creat mitjançant la síntesis granular amb el programa de síntesis sonora i composició algorítmica Super Collider.