Skip to main content
2015
Instal·lació sonora multicanal
Exposició Holt Money
Galeria Pilar Riberaygua
Instal·lació
2015

Exposició "Holy Money" - Instal·lació sonora

Holy Money és una exposició d'Èric Rossell, entorn de la sacralització dels diners en la nostra societat i en la que es fa una crida a la transparència per part dels estats coneguts com paradisos fiscals. Les obres plàstiques es presenten en els llocs on acostumen a estar les obres sacres en els temples. Entre les peces trobem un videoart sobre l'imaginari dels diners a occident, dos planxes impreses amb àcid de billets de 500€, un troquelat d'una monèda d'un euro i una rentadora espatllada de la que surten billets del Banc Federal d'Andorra que omplen l'espai.

Instal·lació sonora multicanal per Holy Money:

Money és una peça d'electrònica enregistrada, però composta de forma aleatoria i està pensada per l'espai central de la galeria. Els materials sonors provenen de l'imaginari dels diners, de veus d'infants dient diners en diversos idiomes i d'elements rítmics de màquines i de fàbrica per recordar que són una invenció de l'home.

Sacram Pecuniam és una peça inspirada en el cant gregorià, amb una lletra adaptada al concepte de beneració dels diners plantejat en aquesta exposició. Està situada a l'entrada de la galeria i té al principi de la peça el so de repicar de les campanes per cridar als feligresos al ritus. Lletra:

Sacram Pecuniam, Sacram Pecuniam, Sacram Pecuniam.

Laudate pecuniam omnes gentes, laudate eum omnes populi.
Quoniam confirmata est super nos avaritia eius, et divinitat Pecuniae manet in aeternum.

Gloria Sacram Pecuniam, Gloria Sacram Pecuniam, Gloria Sacram Pecuniam,
sicut erat in principio, nunc, et semper, et in saecula saeculorum.